Boeken Boeken en Media

Boekenclub: Winterbloesem

December is altijd een wat rommelige maand. Druk, maar ook gezellig. Ik was daarom op zoek naar een wat makkelijk te lezen boek. Zo eentje waar je niet direct al je aandacht bij hoeft te houden, waar je niet goed moet onthouden wie nu precies wie is en wat de relatie is tot een persoon waarbij je je afvraagt of je iets gemist hebt in de personages. Dat boek heb ik absoluut gevonden.

Dit boek leest bijna als een kinderboek. Soms is het taalgebruik zo eenvoudig, dat ik dát weer moest teruglezen. Ik had van alles verwacht van het boek, zeker gezien de soms lyrische beschrijvingen die ik lees over de schrijfster, maar dat het bijna bouguetreeks-achtig zou aandoen, dát zat niet in de planning. Ik heb serieus getwijfeld of ik het boek wel zou uitlezen, maar het was mijn eer te na om dat niet te doen. Dat zou dan al het tweede boek dit jaar worden! Zegt misschien meer iets van mij, dan van de schrijvers van die boeken overigens.

Ik las dus stug door in het flinterdunne verhaal dat verteld wordt. Man ontmoet vrouw, vrouw is haar geheugen kwijt, vrouw raakt bevriend met de zus van de man en voor je het weet is alles koek en ei. Niet echt ‘my cup of tea’, om dan maar in de Engelse sfeer te blijven.

Ik heb al van verschillende vriendinnen begrepen dat de andere boeken van de schrijfster, Corina Bomann, echt beter zijn geschreven, maar ik krijg mezelf nog niet zo ver dat ik me daar aan waag.

Tja, ik kan over dit boek dus vrij kort zijn. Ik vond het niet veel. Té makkelijk, té romantisch zonder al teveel diepgang, té… nou ja, eigenlijk gewoon té niks. Op zich is het idee om een oude legende, waarbij een jonge vrouw een tak met bloesem op kerstavond in bloei te krijgen, om zo haar grootste wens in vervulling te laten gaan, best leuk. Maar de jonge vrouwen in dit boek kijken naar een gewenste toekomstdroom in de vorm van een knappe man. Daar raakt de schrijfster mij toch wel een beetje kwijt…

Het boek krijgt van mij daarom helaas een onvoldoende. Een 5… met moeite. Omdat het inderdaad een makkelijk leesbaar boek is, waar ik naar op zoek was. Maar het boek heeft me niet echt gepakt. Niet geboeid en toen ik het boek uit had en een dag later wilde vertellen waar het over ging, moest ik echt even nadenken. Dat is voor mij geen goed teken. Aan de andere kant, wie van romantische verhalen houdt, waarbij het fijn is dat je je aandacht er niet bij hoeft te houden, dan is het zeker een aanrader. Ik ga nog nadenken of ik nog een ander boek van Corina Bomann ga lezen, maar ik ben bang dat dit nog wel even gaat duren.

Op dit moment ben ik bezig met het boek: Vos & ik, van Catharine Raven. Ik blijf over boeken schrijven en hoop dat ik aanraders van jullie mag ontvangen. Ik ga echter niet meer iedere laatste dag van de maand over een boek dat ik gelezen heb een stukje schrijven, maar probeer het gewone schrijven weer een beetje op te pakken. Tot snel!

Update: Ik stop natuurlijk niet met recensies schrijven over de boeken die ik lees. Ik bedoel, ik lees niet voor niets met Hebban.nl op de achtergrond! Na Vos & ik, staat Middernachtbibliotheek in de planning. Schrijver: Matt Haig. Dus… wie mee wil blijven lezen, graag! Eind januari staat Vos & ik in de planning om te behandelen, ergens in februari komt Middernachtbibliotheek aan de beurt.

You Might Also Like...

9 Comments

 • Reply
  Colin
  2 januari 2022 at 4:48 pm

  Ik heb het twee keer geprobeerd, waaronder ook Winterbloesem, maar de schrijfstijl van Bomann pakt me gewoon niet dus ben altijd verbaasd over de enthousiaste reacties en boekentips als het om deze schrijfster gaat. Ik hou zeker van het ‘feel-good’ genre want dat leest lekker ontspannen weg als mijn hoofdkantoor te vol zit en niet te veel moeilijks of nadenkwerk aan kan, maar dan nog verwacht ik wat meer van een boek. Zij komt dus niet voor om mijn wil ik nog lezen lijstje. Ik volg je helemaal in je review!

  En stiekem keek ik er naar uit om in 2022 via je blog opnieuw boekentips te krijgen van boeken die ik anders niet zomaar zou hebben gelezen want er zaten pareltjes tussen! Maar maandelijks de ‘verplichting’ een boekreview te geven terwijl je over zoveel andere dingen wil schrijven. ik snap het. #pasthebbanprofielgelijkevenaan 😂

  • Reply
   Gwennie
   3 januari 2022 at 9:06 am

   Oh, maar ik ga wel door met lezen en boeken bespreken hoor! Alleen niet meer standaard op de laatste dag van de maand… Ik pas direct mijn stukje aan, want na Vos & ik ga ik Middernachtbibliotheek lezen, van Matt Haig, lezen. Lees je die ook mee? (zal het nog even bij het bericht vermelden… na Vos & ik: Middernachtbibliotheek dus! 😂) Enne… over Hebban profiel gesproken… kan ik je terugvinden daar?

   • Colin
    5 januari 2022 at 4:53 pm

    Ik sta tussen je volgers, daar stond ik trouwens al 😂 maar héél lang niets met Hebban gedaan. In de kerstvakantie al mijn biebboeken eens op mijn leesplankjes een plek gegeven. En me aangemeld voor een leesclub. Als ik mee mag doen, geef ik ‘m door aan jou!

   • Gwennie
    6 januari 2022 at 10:09 am

    Wat leuk! Welk boek heb je je voor aangemeld bij de leesclub? Heb ik namelijk van de week ook gedaan… 😅 ‘Het lied van de nachtvogels’…

 • Reply
  Mrs. T.
  3 januari 2022 at 6:56 pm

  Ik heb net dit boek uit: Het meisje uit de trein en dat is, als de 7-jarige Gretl in beeld is, ook heel kinderlijk geschreven. Ik vond het echt een fantastisch boek! https://www.bol.com/nl/nl/p/het-meisje-uit-de-trein/9200000074942105/?suggestionType=featured_product

  • Reply
   Gwennie
   6 januari 2022 at 10:08 am

   Ik hou ook wel van een mooi geschreven boek, ook als het uit de ogen van een kind is geschreven. Ik ben ook gek op kinderboeken! Maar de schrijfstijl van Corina Bomann heeft me niet kunnen pakken. Heb jij al een boek van haar gelezen?

 • Reply
  NSvM
  5 januari 2022 at 10:57 pm

  Ik houd zeker van het feel good genre op zijn tijd. Maar deze heeft mij ook niet gepakt, het is geen schrijfster waar ik snel nog een boek van zal lezen. Ik ben benieuwd wat je van middernacht bibliotheek gaat vinden. Die heb ik al gelezen.

  • Reply
   Gwennie
   6 januari 2022 at 10:06 am

   Vooralsnog vind ik het erg mooi! Ik ben ook benieuwd

 • Reply
  Sandra
  26 januari 2022 at 8:42 pm

  Ik hoop dat je straks de middernacht bibliotheek net zo mooi zal vinden, als ik dat boek vond.

Leave a Reply