Persoonlijk

Gestruikeld met de eindstreep in zicht

‘U bent 1 keer getest op… De uitslag van de PCR test is positief. Dat betekent dat u corona hebt. We begrijpen dat dit een vervelend bericht is. Neem even de tijd om dit nieuws rustig te verwerken en lees onderstaande informatie goed door. De GGD belt u binnen 1-2 dagen. We geven hieronder antwoord op 4 vragen…’

Ik lig in bed. Al twee weken lig ik in bed. Ziek. Eigenlijk meer dan ziek. Heel eerlijk gezegd ben ik behoorlijk ziek. Hoge koorts, veel hoesten, doodmoe, pijn over mijn hele lijf, pijn in mijn hoofd, maar vooral heel veel pijn in mijn longen. De afgelopen twee weken ben ik meerdere keren getest, want tja… je kunt niet voorzichtig genoeg zijn. Gelukkig waren de testen iedere keer negatief, dus het leven ging op een gekke manier gewoon door. Met dat verschil dat ik op bed lag en mijn lief aan het thuiswerken was.

Na twee weken ziek zijn, zonder echt op te knappen, vinden we het welletjes. Ik maak dus nog maar een keer een afspraak bij de huisarts en moet me voor de tweede keer melden aan de achterzijde van de praktijk, waar de huisarts me opwacht als een soort van maanvrouwtje. Volledig ingepakt dus.

‘Hmmm,’ zegt ze tijdens het onderzoek. ‘Dit klinkt toch wel heel erg als een longontsteking. Ik ga bloedprikken en we gaan direct zuurstof meten.’ Die uitslagen wijzen inderdaad op een longontsteking.
Gelukkig! denk ik nog. Het heeft in ieder geval een naam wat ik heb. Met de juiste medicatie moet ik toch gaan opknappen. ‘O ja, en doe voor de zekerheid nog maar even een test,’ zegt ze, terwijl ik al bijna buiten sta. Verward kijk ik haar aan. Een test? Hoezo? Ik ben al twee keer negatief getest, dus het zou wel héél gek zijn als ik nu wel positief test. Ik heb verdorie twee weken in een soort van quarantaine gelegen. Niet geheel vrijwillig.

‘Ik weet het,’ sust de huisarts. ‘Maar je weerstand is al twee weken zo laag… als de rest van het gezin gewoon doorgaat, kan je op die manier ook het virus krijgen. Ik verwacht het niet, hoor…’ Ze moet aan mijn gezicht zien dat die theorie me totaal niet aanstaat.

Goed. Nog maar een test dus. Ik voel dat ik daar wat opstandig over ben. Maar veel zin en energie om me daar druk over te maken, heb ik allang niet meer. Dus rijd ik weer naar de teststraat. Ondertussen begin ik met de penicilline, want ja, de longontsteking moet ook aangepakt worden.

En dan verschijnt de volgende ochtend bovenstaand bericht op mijn computer. Ik.ben.positief.getest.

De woorden dat het mogelijk een vervelend bericht is, zijn een understatement. Ik ben verbijsterd. Ik ben in de war. Maar vooral ben ik boos! Hoezo positief getest? Ik kán helemaal niet positief getest zijn. Ik word volgende week voor de eerste keer gevaccineerd. En hoe moet ik dit dan opgelopen hebben? Ik lig al twee weken in bed. Ik kom nergens. Niet eens in de winkel… We ontvangen geen bezoek, gaan nergens naar toe. Ja, af en toe het werk. Maar ik ben al meer dan drie weken niet op het werk geweest! Mijn lief natuurlijk wel… maar ik was negatief getest.

Langzaam beginnen de tranen over mijn wangen te stromen. Ik voel me nog slechter dan slecht op dit moment. Mijn lief staat machteloos op drie meter afstand toe te kijken en begint bijna zelf mee te huilen.

Later op de dag belt de GGD. Mijn lief vertrekt richting teststraat en ik moet de huisarts bellen. Ook daar is grote verbazing, maar vooral veel medeleven. ‘s Middags komt er iemand van het laboratorium om bloed te prikken en om mijn zuurstof weer te meten. Ik ben vanaf nu een Covid-19-patiënt en word ook als zodanig behandeld. Beschermende pakken worden aangedaan in de gang en bij het weggaan worden wij verzocht de pakken weg te gooien. Ik krijg veel controles de komende tijd, maar vooral moet ik afwachten en uitzieken. Opknappen eigenlijk…

De vaccinatieafspraak wordt geannuleerd en weer moet ik huilen aan de telefoon.
Gestruikeld vlak voor de eindstreep. Ik kan er bijna niet over uit.

You Might Also Like...

22 Comments

 • Reply
  Rian
  31 mei 2021 at 3:31 pm

  Och lieverd, wat vervelend. Ik kan me de frustratie en het verdriet voorstellen. En zoals met alles gaat ook dit voorbij, hoewel dit soort inzichten je nu wellicht doen ‘kokhalzen’, het is wel zo. Het gaat zo het gaat en ook wij zijn feitelijk maar kleine stofjes met minder invloed op de kosmos dan we ons zelf toedichten. Veel liefs, veel beterschap. En we verleggen gewoon de eindmeet……speciaal voor jou ❣️🥰😘

  • Reply
   Gwennie
   31 mei 2021 at 3:51 pm

   Ik veer ook wel weer terug. Het kost me alleen wat tijd (en energie…)… Maar, het komt goed! Weet ik zeker 😊

 • Reply
  Helena
  31 mei 2021 at 4:40 pm

  Natuurlijk komt het goed! En ik weet ook, ondanks dat die uitspraak, de hoop, omdat het wellicht ook niet voelt, best op de proef gesteld wordt… komt het goed! Wordt het herstel ingezet, stuur ik je liefdevolle en krachtige levensenergie en weet ik dat anderen dat ook doen… en als we dat met velen doen, het je ook helpt… om goede hoop én vertrouwen te houden… dat het goed komt, ook deze keer.
  Hele dikke knuffel, ook voor je lief xxx

  • Reply
   Gwennie
   31 mei 2021 at 5:28 pm

   Lief!! Ik blijf vertrouwen houden dat het weer goed gaat komen 🙂

 • Reply
  Mrs. T.
  31 mei 2021 at 8:07 pm

  Jemig, wat een ellende zeg. En je hebt het ook nog ‘ns flink te pakken. Heel veel sterkte en ik duim mijn duimen suf voor een volledig herstel!

  • Reply
   Gwennie
   1 juni 2021 at 8:45 am

   Inderdaad ellende… 🙁
   Lief van je! Xx

 • Reply
  Judith Zegers
  31 mei 2021 at 8:15 pm

  Ha Gwennie, wat een ontzettende pech heb je zo. Je zult je echt beroerd voelen, want Corona/longontsteking is geen sinecure. Zorg echt goed voor jezelf en neem de tijd om op te knappen. Heel veel sterkte. Lieve groetjes, Jan en Juud

  • Reply
   Gwennie
   1 juni 2021 at 8:44 am

   Ik ben inderdaad behoorlijk ziek geweest! Maar ik probeer me vast te houden aan het feit dat ik iedere dag een stapje vooruit ga doen. Lief van jullie Xx

 • Reply
  Dorothé
  31 mei 2021 at 8:26 pm

  Wat goed dat er protocollen zijn en dat de huisarts die volgt. Nu kan er het juiste gedaan worden om jou weer beter te krijgen. Uit je blog spreekt nog frustratie maar op de reacties eronder die je geeft zie ik al hoop en vertrouwen in de toekomst. Ik blaas die samen met wat energie en warmte ook naar jou toe. Toitoi Gwennie.

  • Reply
   Gwennie
   1 juni 2021 at 8:43 am

   Ik probeer de frustratie inderdaad maar om te zetten naar vertrouwen en hoop! Zo’n negatieve energie, die frustratie… Ik kan nu beter positief blijven, daar word ik waarschijnlijk sneller beter van, dan van gefrustreerd, boos en verdrietig zijn. Dat is er natuurlijk even geweest. En dat mag ook. Maar voor nu is het ook wel een beetje zinloos… 😉 Komt goed! Xx

 • Reply
  Wendy
  1 juni 2021 at 5:48 am

  Oh hemel lieverd! Wat oneerlijk! Ik vind het vreselijk voor je. Heel veel sterkte, heel veel beterschap ❤️

 • Reply
  Maria
  1 juni 2021 at 8:25 am

  Oh, wat naar voor je Gwennie, wat een pech, zo net voor je bijna je vaccinatie kon halen. Ik hoop dat de ergste weken al voorbij zijn en je je steeds weer beter zult gaan voelen. Veel sterkte en beterschap.

  • Reply
   Gwennie
   1 juni 2021 at 8:38 am

   Lief! Dank je wel. Ik heb het gevoel dat het al heel veel beter gaat! Maar ik zie ook wel dat ik er nog lang niet ben…. Heel moe, benauwd, pijnlijke longen, geen energie en mijn lijf heeft het woord ‘conditie’ uit het systeem geschrapt lijkt wel… Maar goed. Stap voor stap, dan kom ik er wel!

 • Reply
  Vera
  1 juni 2021 at 10:49 am

  Wat een pech Gwennie zo vlak voor je vaccinatie! Veel beterschap toegewenst, ik hoop dat de pijn en benauwdheid snel afnemen. Liefs!

  • Reply
   Gwennie
   3 juni 2021 at 5:33 pm

   Dag voor dag, stap voor stap… Komt goed! Lief van je Xx

 • Reply
  Vlinder
  2 juni 2021 at 1:03 pm

  Gatver Gwen. Niet leuk. En ook onbegrijpelijk. Eerst negatief, dan positief. Ik wens je veel kracht van net over de grens. Dat je maar snel weer op mag knappen.

  • Reply
   Gwennie
   3 juni 2021 at 5:32 pm

   Dank je wel! Lief 🤍

 • Reply
  Soof
  2 juni 2021 at 6:07 pm

  Wat een ellende, ik zou me ook volledig uit het veld geslagen voelen. Heel veel beterschap en luister goed naar je lichaam met het opbouwen van activiteiten, anders kan het maanden duren. 😘

  • Reply
   Gwennie
   3 juni 2021 at 5:32 pm

   Dat doe ik echt! Luisteren naar mijn lijf… Ik heb al zoveel voorbeelden gezien van mensen die te snel te veel willen en dat gaat over het algemeen niet echt goed. 😕

 • Reply
  Sandra
  4 juni 2021 at 4:44 pm

  Och meis, wat een ellende. Ik hoop dat je nu wel gauw opknapt met de penicilline. Jij heel veel beterschap en ook sterkte met de quarantaine.

  • Reply
   Gwennie
   7 juni 2021 at 3:49 pm

   Zo’n quarantaine gaat bijna geruisloos voorbij als je zo ziek bent… Het is meer het opknappen nádat je uit quarantaine mag, wat energie kost. Valt me tegen…

Leave a Reply