Lifestyle Persoonlijk

Raindrops on roses

and whiskers on kittens.

Wie kent het liedje niet? Ik word er altijd een beetje blij van als ik het hoor. Wat overigens precies de bedoeling is van dit liedje natuurlijk. Maar laten we eerlijk zijn, het is geen liedje dat je regelmatig hoort op de radio of tv. Tenzij het bijna kerst is, dan heb je grote kans dat de film waar dit liedje in thuishoort te zien is op een van de vele tv-zenders.

Het is ook niet echt een liedje dat in mijn lijst met favoriete songs staat. Daar is het me misschien toch een beetje te braaf voor. Of te zoetsappig.

Toch is het vooral in deze tijd dat ik wel iets meer behoefte heb aan wat vrolijkheid. De wereld is zo somber, afschrikwekkend bijna. Dagelijks wacht ik op de cijfers van het RIVM en eigenlijk weet ik niet meer zo goed waarom ik dat doe, want heel veel blijer word ik er niet van. Eerder bezorgder, ongeruster. Van de week voor het eerst zelfs wat angstig. Want wat nu als een van mijn ouders besmet raakt? Beiden boven de 80 en ondanks dat ze zelf denken dat ze nog twintig zijn, zegt hun lijf iets anders.

De hele dag het nieuws volgen heb ik daarom gewijzigd in maar één keer per dag naar het nieuws te kijken en alleen ‘s ochtends de krant te lezen. Voor mij geen updates meer tussendoor, geen RIVM cijfers checken rond twee uur ‘s middags. In plaats daarvan ga ik me meer richten op dingen die me blij maken.

Als ik deze periode een beetje gezond wil doorkomen is anderhalve meter afstand niet genoeg. Mondkapjes maken het er ook niet beter op en het gemis van het knuffelen van ouders, kinderen en vrienden… het bezorgt me soms buikpijn.

Ik heb dus een mooi schrift gekocht en plak daar plaatjes in die ik mooi vind. Ik schrijf zinnen over waar ik blij van word en luister naar muziek waar mijn benen vanzelf van gaan meedansen. Allemaal vanuit mijn eigen kamer, mijn eigen huis vandaan. Ik heb een fotocollage gemaakt met de mooiste vakantiefoto’s door de jaren heen waar ik regelmatig doorheen blader. Ik laat het huis lekker ruiken door koekjes te bakken en ik brand extra veel kaarsen ‘s avonds om de spoken te verjagen. Ik stuur kaartjes naar de mensen die me lief zijn en wandel iedere dag een eind door mijn ‘achtertuin’, oftewel: het bos. Ik verzin van alles om maar blij te worden.

Mijn top-10 lijst voor dit moment om blij van te worden?
1. Lekker schoppen tegen de gele, rode en bruine bladeren in het bos
2. Confetti strooien in de vorm van gekleurde tictacs
3. Knuffelen met teckel Teun
4. Hardop meezingen en dansen met de liedjes van Fleetwood Mac
5. Kaarsjes branden tijdens het eten, zowel ontbijt, lunch als diner!
6. Tekenen, knippen, plakken, schrijven… iedere dag opnieuw
7. Onder een dekentje op de bank gewoon vijf afleveringen op Netflix kijken
8. In beweging blijven: yoga, wandelen, 7 minutes work-out, dansen, springen
9. Grote pot thee zetten, schaaltje koekjes erbij en lezen. Heel lang lezen…
10. Mandarijntjes pellen en tijdens het opeten de geur goed opsnuiven

Heb jij ook zo’n top-10?

You Might Also Like...

14 Comments

 • Reply
  Dorothé
  30 oktober 2020 at 10:36 pm

  Nee maar ik ga hem maken en erover bloggen. Bij mij komt er zeker ‘on bad liggen’ op

  • Reply
   Gwennie
   31 oktober 2020 at 5:34 pm

   Ik ben benieuwd! Ik kom bij je lezen

 • Reply
  Helena
  31 oktober 2020 at 7:10 am

  Nou, die top 10 ziet er ongeveer wel zo uit, denk ik… al knuffel ik met de kat, loop niet in het bos, maar langs de dijk en zou ik wel iets vaker de 7 min workout kunnen doen… als ik heel eerlijk ben 🙂 Ik ben er ook van overtuigd dat het werkt, simpelweg omdat ik me door deze dingen blijer ga voelen… in tegenstelling tot al dat andere, wat er is, voorlopig blijft en we ook niets aan kunnen veranderen. Zorgen maken doen we toch wel… en dan kun je dat maar beter met een blij hart doen, denk ik dan maar…
  Blijf blij en gezond xx

  • Reply
   Gwennie
   31 oktober 2020 at 5:34 pm

   Zo denk ik dus ook! ?

 • Reply
  Maria
  1 november 2020 at 8:16 am

  Nee, ik heb geen top 10, maar maar wandelen, lezen, dvd-s (terug) kijken, yoga, mediteren en kaarsjes branden horen daar wel op. Ook maakte ik vaak collages, leuk idee om dit weer op te gaan pakken. En puzzelen, zowel legpuzzels als logische puzzels doe ik ook graag. Dat zijn al 9 dingen die me blij maken! En daarnaast contact houden met mijn gezin, ouders en vriendinnen.
  Wat leuk om weer een lijstje te maken met wat me blij maakt. Dat doe ik ook graag: lijstjes maken (ik heb verschillende invulboekjes met vragen) en in mijn dagboek schrijven.

  • Reply
   Gwennie
   3 november 2020 at 8:55 am

   Soms is het zo fijn om gewoon op te schrijven wat je blij maakt! Dan weet je het ineens weer 🙂

 • Reply
  mariëlle
  1 november 2020 at 11:07 am

  Heeeeeeerlijk! Ik doe met je mee

 • Reply
  Sandra
  1 november 2020 at 11:46 am

  Owww muziek van Fleetwood Mac……. dat ik daar niet aan heb gedacht. Ik word altijd blij als ik ‘Go your own way” op de radio hoor en het nummer Tusk is perfect om alle somberheid weg te (stampen) dansen. Bedankt voor deze anti-somberheidstip.

  • Reply
   Gwennie
   3 november 2020 at 8:54 am

   The Chain! Daar kan ik zo heerlijk op losgaan… 🙂

 • Reply
  Morgaine
  9 november 2020 at 9:34 am

  Nee, ik heb geen top10 eigenlijk, er is zoveel te doen, en sowieso, de boodschappen, dus kom ik nog wel buiten, wel safe, ben zo blij met mijn safe house in Friesland, echt! De skull shawls komen weer binnen stromen, alweer 4 mensen blij gemaakt door te haken, netflix, videoland, en opnames eventueel, en het nieuws, als ik eraan denk of het is tijd, even het blok van 6 uur nieuws kijken en de rest is ook nog dvd, McLeod’s Daughters ligt erin, heerlijk!

  X

  • Reply
   Gwennie
   9 november 2020 at 11:02 am

   Dat klinkt ook heerlijk, trouwens!

 • Reply
  Aukje
  8 december 2020 at 6:08 pm

  Zo’n mooie top 10 als jij heb ik niet.
  Bovenaan staat dat ik gezond wil blijven.
  Want als ik, als wij, Corona krijgen worden we er goed ziek van denk ik.

  • Reply
   Gwennie
   8 december 2020 at 6:42 pm

   Blijf alsjeblieft gezond inderdaad!! Dat is het allerbelangrijkste

Leave a Reply