Lifestyle Persoonlijk

Alleen op de wereld

Ik zal het maar eerlijk bekennen, ik ben een zon liefhebster. Het is nogal een gewaagde uitspraak met de hittegolf voor de deur waar we allemaal voor gewaarschuwd worden, maar ik kan er niets aan doen. Ik word gewoon stikgelukkig als de zonnestralen mijn huid kussen.

Lange tijd hebben wij onze slaapkamer op het oosten van ons thuis gehad. De kant waar de zon opkomt. En iedere keer als ik ‘s-morgens mijn ogen opendeed en ik de eerste zonnestralen door het kiertje van de gordijnen zag stralen, ging mijn hart open. Wat zeg ik? Dan ging mijn hart jubelen!

Nu we er voor gekozen hebben om de slaapkamer naar de koele kant van het huis te verplaatsen om toch nog wat redelijk door de warme nachten heen te komen, mis ik de zonnestralen in de vroege ochtend. Ik word nu wakker met de vraag in mijn hoofd: schijnt de zon vandaag eigenlijk wel? Vaak sluip ik stiekem in alle vroegte even naar onze oude slaapkamer. Ik schuif het gordijn naar de tuin een stukje open en o wee als de zon me dan begroet…

Het grootste geluk is om dan direct op te staan en naar buiten te gaan. Lekker op blote voeten door het nog natte gras te lopen. Sprietjes die kietelen tussen je tenen, verende aarde die me omarmen als een kind van de natuur.
Ik heb heel wat moeite moeten doen om madeliefjes in het gras te krijgen, maar dit jaar is het gelukt. Je zult me dus heel wat keren op mijn hurken in het gras kunnen betrappen, kijkend naar kinderdroom die waarheid is geworden: een eigen grasveldje met madeliefjes, waar ik ooit bloemenkransen van ga vlechten met misschien wel mijn kleinkinderen.

De zondag is het aller-allergrootste geluk voor mij met dit weer. Na het wandelingetje in eigen tuin is het heerlijk om een zomers ontbijtje te maken en deze in de tuin te eten. Nog een beetje in de schaduw, want de zon staat nog nét niet hoog genoeg om het terras te bereiken. Alles is nog groen, alles ruikt nog fris, alles is nog stil. Aardbeitjes op een beschuitje, een glas versgeperst sap en een geurige cappuccino om het af te maken. Mijn lief, teckel Teun en volgens mij alle buren liggen nog in dromenland en ik ben eventjes alleen op de zonnig zondagochtend wereld.

Een mens kan van minder gelukkig worden!

You Might Also Like...

10 Comments

 • Reply
  Hélène
  23 juni 2019 at 8:20 pm

  Wat heerlijk dat er toch nog iemand blij is en er ook zo van geniet.
  Ik tuinier op blote voeten maar heb een hekel aan dit weer.
  maar ik gun je deze heerlijke week.

 • Reply
  Sandra
  24 juni 2019 at 6:54 am

  Ik geniet ook van zonnewarmte, maar hou het meest van de vroege ochtend aan het begin van een warme dag. En ja, blote voeten, dat hoort voor mij bij de zomer. Geniet de komende dagen van het zomerse weer!

  • Reply
   Gwennie
   25 juni 2019 at 5:22 am

   Ik geniet nog even! Hoewel ik het met je eens ben dat de vroegste momenten het fijnst zijn op deze dagen!

 • Reply
  nicole
  25 juni 2019 at 8:26 am

  Je klinkt ook echt gelukkig en blij. Wat heerlijk dat je zo kunt genieten van de zon!

  • Reply
   Gwennie
   26 juni 2019 at 11:52 am

   Ja, echt… ik ben zo blij als de zon schijnt! ☀️

 • Reply
  Helena
  26 juni 2019 at 7:36 am

  Streep ‘op blote voeten in een grasveld met madeliefjes, aardbeitjes op een beschuitje, een glas versgeperst sap en een geurige cappuccino’ even weg,.. voor de rest zag mijn ochtend er hetzelfde uit *knipoog*,… al verheug ik mij erg op de iets koelere dagen 🙂 xx

  • Reply
   Gwennie
   26 juni 2019 at 11:51 am

   Haha, we lijken maar weer eens een keer op elkaar!!

 • Reply
  Morgaine
  29 juni 2019 at 8:31 pm

  Wauw, hoe heb je dat gedaan, madeliefjes in je eigen grasveld, ik zou wat plukken van elders en deze laten vallen in eigen grasveld en dan hopen dat? Zo of zo?

  Prachtig geschreven weer, nu heb ik dat allemaal niet, ook al heb ik nu wel een Liefste met een tuin, maar geen grasveld, hahaha die tuin moet nog vorm krijgen, dat is er eigenlijk nooit van gekomen voor hem…. zijn we stap voor stap nu aan het doen. Eerst binnen. 😉

  PS, ik dacht ik mij allang had opgegeven voor mails, maar schijnbaar niet :O

  X

  • Reply
   Gwennie
   2 juli 2019 at 3:51 pm

   Vorig jaar hadden ze bij de HEMA een madeliefjes-bommetjes-pakket. Klei kneden met zaadjes en in je grasveld ‘verstoppen’. Eerst dacht ik dat het weer een ‘leuke’ actie was met weinig resultaat, maar dit jaar heb ik zowaar op drie plaatsen madeliefjes in het gras!! ?

  • Reply
   Gwennie
   2 juli 2019 at 3:52 pm

   Overigens had ik me ook wel voorgenomen om een polletje (of wat) te transplanteren van mijn ouders grasveldje naar dat van mij. Zij hebben al jaren madeliefjes in het gras!

Leave a Reply