Lifestyle Natuurlijk

Wapperplicht

Een van de eerste extra luxe dingen die ik me ooit veroorloofde was een droogtrommel. Het scheelde me niet alleen veel strijkwerk met drie kinderen, maar de handdoeken (en alle andere kleding) werden er heerlijk zacht en draagbaar mee. Geen spijkerbroek meer die je bijna rechtop kon neerzetten zonder al teveel hulp van andere dingen, als ik deze weer eens van de lijn plukte op onze zolder of gekke, schurende binnennaatjes van kleding als iets verkeerd opgedroogd was. Natuurlijk probeerde ik voor de grote luxe van de droogtrommel om zoveel als mogelijk buiten de was te drogen, maar zeker in de winter lukte dit niet altijd.

De goede raadgevingen om niet alles in de droogtrommel te stoppen sloeg ik vaak in de wind. Dat ding was er niet voor niets, dus alles, maar dan ook echt alles ging in de droogtrommel. Dat droogtrommels blijkbaar ook sokken lusten, net als wasmachines nam ik maar op de koop toe. Hoewel eerlijkheid dient te zeggen dat deze mysterieuze manier van sokken laten verdwijnen in de was ook weg ging op het moment dat de kinderen het huis verlieten en op zichzelf gingen wonen. Misschien dat er toch wel een goede verklaring is voor alle sokken-verdwijnerijen van weleer…

In de afgelopen jaren, meer bewust van milieu en dergelijke, ben ik steeds meer buiten de was gaan drogen. Vooral de lakens. Niets is heerlijker dan ‘s-avonds onder vers gewassen en door de wind gedroogde lakens te kruipen. Nachtenlang de geur opsnuiven van frisse wind, zon, nou ja, van buiten! En omdat de lakens linea recta van de lijn op het bed belanden, komt ook hier geen strijkijzer bij om de hoek kijken.

Ideaal!

Wat ik nu vooral grappig vind om te merken is dat ook de badhanddoeken die buiten gedroogd zijn mijzelf beter afdrogen. En als ik dat afdrogen nu ook nog een beetje stevig doe dan krijg ik er een gratis scrub-sessie bij. Eigenlijk een win-win-situatie dus.
Goed voor het milieu, goed voor de portemonnee en… goed voor mij!

You Might Also Like...

10 Comments

 • Reply
  Dorothé
  19 juni 2019 at 1:22 pm

  Tegenwoordig gebruik ik de droger ook minder maar ik vind het wel een uitkomst als er diverse studenten in het weekend binnenvallen met tassen vol was. Veel dingen doe ik niet in de droger maar handdoeken juist wel want anders gaat mijn huid kapot. Ik droog nooit de was buiten omdat ik dan 2 trappen af moet, maar gewoon aan de lijn in mijn washok boven of in het trapgat.

  • Reply
   Gwennie
   19 juni 2019 at 2:56 pm

   Ja, met die waszakken vol studenten-was (of mega grote tassen met voetbalshirts) is een droger ontzettend handig! Maar die gratis scrub, hè… die doet het ‘m! ?

 • Reply
  Paula
  19 juni 2019 at 9:04 pm

  Wat kan jij toch schrijven Gwen.

  • Reply
   Gwennie
   20 juni 2019 at 5:38 am

   Wat lief! Dank je wel ?

 • Reply
  Mrs. T.
  19 juni 2019 at 9:50 pm

  Nou, ik moet zeggen dat ik toch gemiddeld een droogtrommel per week draai. Handdoeken, sokken en dat soort spul. De was hangt hier op zolder, dus dat frisse buiten drogen is sowieso al niet aan de orde.

  • Reply
   Gwennie
   20 juni 2019 at 5:37 am

   De was op zolder doe ik niet meer… Als het ‘zolder-droogweer’ is, dan gebruik ik echt de droogtrommel. Maar als het eventjes kan…. heerlijk naar buiten!!

 • Reply
  .Juultje
  20 juni 2019 at 7:17 pm

  Vanmiddag het beddengoed buiten gedroogd en inmiddels ligt het weer op bed, heerlijk! Net zoals die harde handdoeken die hier nooit de droger in gaan. Het sokken en ondergoed spul wel maar mooie kwetsbare kleding hang ik altijd op

  • Reply
   Gwennie
   21 juni 2019 at 8:04 am

   En dan lekker slapen met de geur van buiten! ?

   • Gwennie
    24 juni 2019 at 6:42 am

    Snap ik wel hoor! Mijn lief roept altijd: ik ben niet gemaakt voor dit soort weer! ?

 • Reply
  Thuis - Gwennie
  7 juli 2019 at 10:24 am

  […] zonnig en warm is). De geur van een warm dennenbos (Hoera! We zijn weer in Oostenrijk). Of die heerlijke geur van buiten gedroogd wasgoed, waar ik eerder ook al over […]

Leave a Reply