Lifestyle Persoonlijk

Grote broek

Ken je dat gevoel dat je denkt: hé, dat is eigenlijk best wel een leuk idee, dat werk ik uit! Om je dan vervolgens helemaal mee te laten slepen met allerlei briljante gedachten die er alles aan doen om je mogelijk nog enthousiaster te maken dan je op dat moment al bent. Voor je het weet verlies je alle gevoel met de realiteit en zit je in een bubbel van creativiteit. Ideeën krijgen vaste vormen en stiekem zit je je te verkneukelen over zoveel inspiratie.

Dat gevoel, die tsunami aan creatieve ingevingen, dat overviel me een week of twee geleden.

Als huiswerkopdracht voor de schrijfcursus die ik op dit moment doe moesten we een pitch maken. Op dit moment zit ik niet in de meest creatieve periode van mijn leven. Ik bedoel, probeer een burn-out maar eens te combineren met creativiteit. Al enige tijd weet ik dat dit een vrij kansloze exercitie is. Ik heb zelfs getwijfeld of ik überhaupt wel deze schrijfcursus moest gaan doen. Het aanbod van mijn lief om mee te gaan tijdens de eerste les, zodat ik de mogelijkheid had om weg te gaan als het per ongeluk toch allemaal niet zou lukken, trok me over de streep. Oké, en het feit dat we nu eenmaal Nederlanders zijn en de gedachte dat ik deze opleiding al betaald had gaf ook enige doorslag. 

Terug naar de pitch.

De opdracht was eenvoudig. Maak een voorstel dat je zou willen voorleggen aan een hoofdredacteur waarbij de nieuwsgierigheid zo geprikkeld wordt dat hij/zij niet anders kan dan je uit te nodigen voor een gesprek zodat je op die manier je idee nader toe kan lichten. 

Dagenlang zat ik te prakkiseren. Ik bedelde om suggesties bij mijn lief, bladerde door magazines en staarde naar lege schermen en blaadjes. De deadline naderde met rasse schreden en steeds vaker dacht ik: helaas pindakaas, dit gaat me niet lukken.

De dag voordat ik mijn opdracht moest inleveren kreeg ik een idee. Een wat flauw idee, maar het was in ieder geval iets! Tijdens het uitwerken overviel me die enorme gedachtestroom. Ik zette mijn linkerhersenhelft uit en liet de rechterkant mijn handen overnemen. Een klein uur later zat ik met rode wangen naar mijn pitch te kijken. Ik werd er zowaar zelf enthousiast van. Even twijfelde ik nog, want hoewel ik het idee verrijkt had met een voorstel om een podcast toe te voegen als bonusmateriaal, had ik geen flauw benul hoe ik dat zou moeten doen. Maar goed, mijn pitch was klaar en ik was er blij mee. Nu de hoofdredacteur nog die ons werk zou beoordelen.

De zaterdag van de opleiding kwam en een voor een werden de pitchen besproken. Die van mij kwam niet voorbij. De knoop in mijn buik werd steeds strakker. Misschien was het idee toch niet zo leuk als ik gedacht had. Plotseling klaarde het gezicht van de hoofdredacteur op. 

‘Cadeautjes!’, riep hij uit. ‘Dáár kan je me mee verleiden. En deze pitch is zo’n cadeautje.’ Ik hoorde mijn naam en het bloed gonsde door mijn lijf. Mijn hemel, ik had gewoon een goede pitch gemaakt. 

Nog een paar keer haalde hij mijn voorstel aan bij het bespreken van de andere stukken die waren ingeleverd. Ik gloeide helemaal.

Tot het moment dat hij zich weer rechtstreeks tot mij wende en zei: ‘Ik ga er wel vanuit dat je met zo’n voorstel ook echt een podcast kunt maken! Anders zou het een waardeloos idee zijn.’ 

Ik knikte en voelde de grond onder me wegzakken. Een idee voor een podcast is één, maar er eentje maken, daar had ik nog niet aan gedacht. Afgelopen weken ben ik dus druk bezig geweest om me te verdiepen in het maken van een podcast. Het is nog niet geniaal, maar het is gelukt! Ik sta zelfs op iTunes. Waar een grote broek allemaal niet goed voor is. 

Luister zelf naar mijn podcast: Gwennie op zoek naar wijsheid

You Might Also Like...

24 Comments

 • Reply
  Marja
  17 maart 2019 at 12:16 pm

  Het klinkt geweldig maar ik kan met mijn Linux helaas niets afspelen. Succes!

  • Reply
   admin
   17 maart 2019 at 12:52 pm

   Dank je! ? Je kunt overigens ook een app op je telefoon zetten en daar podcasts afluisteren. Ik luister tegenwoordig echt veel naar podcasts! Zo leuk

 • Reply
  Mrs. T.
  17 maart 2019 at 4:55 pm

  Wat stoer en fijn en leuk. Ik krijg de dingetjes ook niet afgespeeld (moet van alles downloaden en dan loopt ie vast).
  Dit moet in ieder geval een boel positieve energie geven.

  • Reply
   admin
   17 maart 2019 at 10:32 pm

   Vaak is via een app alles veel beter te beluisteren! ?

 • Reply
  schrijfsels
  17 maart 2019 at 7:56 pm

  Ik zal er eens goed voor gaan zitten ?

  • Reply
   admin
   17 maart 2019 at 10:31 pm

   ??

 • Reply
  Marry
  18 maart 2019 at 8:55 am

  Van wie is de mooie muziek in aflevering 3?

  • Reply
   admin
   18 maart 2019 at 9:00 am

   Dat is van The Eastern Plain. ❤️

 • Reply
  Helena
  18 maart 2019 at 9:27 am

  Topper! Geweldig om te lezen 🙂 en ik moet ook even zoeken om het af te luisteren … maar komt goed.

  • Reply
   admin
   18 maart 2019 at 1:16 pm

   Makkelijkste is gewoon om een Podcast-app te downloaden! 😉

 • Reply
  Sandra
  18 maart 2019 at 9:25 pm

  Wat stoer! Ik zoek zo m’n oortjes op en ga jouw podcast beluisteren!

  • Reply
   admin
   19 maart 2019 at 10:29 am

   En als je een app op je telefoon download? Via Soundcloud ben ik ook te beluisteren… ?

 • Reply
  Sandra
  18 maart 2019 at 9:43 pm

  Helaas itunes, dat lukt me niet zo makkelijk met android. Ik zoek nog even verder, want ik ben wel nieuwsgierig

  • Reply
   admin
   19 maart 2019 at 10:28 am

   Ik ben ook te horen op Soundcloud! ? Dat kan volgens mij wel met een Android toestel…

 • Reply
  Sandra
  20 maart 2019 at 7:38 am

  Soundcloud kan zeker, ik ga er vsnmiddag echt even voor zitten, ben nu zo benieuwd!

  • Reply
   admin
   20 maart 2019 at 8:31 am

   ??

 • Reply
  די מריו
  20 maart 2019 at 10:23 am

  Ik zal wel een barbaar uit de oertijd zijn voor je maar ik heb geen itunes. Downloaden zal inderdaad kunnen, maar ik probeer altijd zo min mogelijk op mijn pc te zetten. Maar ik vind het wel geweldig wat je gedaan hebt. Zo zie je maar dat een klein ding helemaal uit kan groeien als je de juiste inspiratieknop maar weet te vinden. Misschien helpt dit je ook verder wel als burn-op.

  Love As Always
  Di mario

  • Reply
   admin
   20 maart 2019 at 4:49 pm

   Burn-op… die klinkt leuk! ?

 • Reply
  Dorothé
  20 maart 2019 at 10:02 pm

  Hi Gwennie,

  Met mijn slechthorendheid kan ik weinig met podcasts en video’s (zonder ondertitels) en prefereer ik geschreven/gedrukte letters, maar ik zie dat je opbloeit door dit nieuwe project. Ik wens je er alle goeds mee. Go with the flow.

  Verder worstel ik nog steeds met je nieuwe website. Ik kan hem op mijn android smartphone maar de helft van de tijd goed lezen. Hij verspringt steeds. Een reactie achterlaten gaat alleen op de pc en dan moet je iedere keer alle gegevens invullen anders wordt er nog niks geplaatst.

  • Reply
   admin
   21 maart 2019 at 12:37 pm

   Ha Dorothé, ik blijf ook gewoon schrijven hoor, dus… we kunnen elkaar blijven volgen!
   Tja, ik heb geen idee waarom WordPress de gegevens niet meer onthouden wil. Heeft waarschijnlijk met de privacy te maken? En waarom de site steeds verspringt bij jou? Ik moet je het antwoord schuldig blijven. Ik zie dat het op mijn iPhone goed te lezen is. En ook op mijn werk telefoon (Samsung) gaat het goed. Het is me dus echt een raadsel waarom het bij jou niet lukken wil… ik zal er nog eens naar op zoek gaan.

   • Dorothé
    21 maart 2019 at 7:41 pm

    Als ik de enige ben moet je er geen aandacht aan besteden. Gebruik die energie dieje hebt liever voor je nieuwe project. Ik blijf je volgen.

   • admin
    22 maart 2019 at 6:54 am

    ?

 • Reply
  Jitske
  3 mei 2019 at 8:36 pm

  Heel leuk om naar te luisteren!! Ik luister nu je laatste podcast. Mis ik nu iets… wat is de link met de grote broek?

  • Reply
   Gwennie
   4 mei 2019 at 12:36 pm

   Er zijn er twee… 😉
   1. zoeken naar de podcast: Gwennie op zoek naar wijsheid
   2. Groeten uit…

Leave a Reply