Persoonlijk

Magical twenties

Zo’n laatste dag van het jaar is eigenlijk niets voor mij. Ik hou niet van afscheid nemen en ik hou al helemaal niet van goede voornemens. Het geeft me altijd het gevoel dat ik de afgelopen maanden geleefd heb op een manier wat ik eigenlijk helemaal niet wilde en dat er nog wel een goed moment zou komen om opnieuw te beginnen. Op één januari bijvoorbeeld of op maandag, omdat zaterdag of zondag nu eenmaal niet het beste moment is om te beginnen.

Nee, veel liever begin ik opnieuw zodra ik het gevoel heb dat het niet helemaal lekker loopt met wat ik op dat moment aan het doen ben. Of dit nu om iets groots of om iets kleins gaat. Wat mij betreft is de bewustwording van zoiets vele malen sterker op het moment dat je het opmerkt, dan dat je het gaat opschrijven als ‘goed voornemen om het in het nieuwe jaar anders te doen’. Zo stopte ik ooit met roken op een dag in september, jaren en jaren geleden. Ik was er ineens klaar mee. Vond het smerig wat ik aan het doen was en wilde een ander voorbeeld aan de kinderen geven. Ik ben ervan overtuigd dat als ik op dat moment had gedacht: goed voornemen! Op één januari is hij van mij, dat de kans vrij klein was geweest dat ik op die eerstvolgende eerste januari ook daadwerkelijk gestopt was. Waarschijnlijk waren er dan wel weer genoeg andere argumenten geweest om juist door te gaan. En dus stopte ik op die willekeurige dag in september. En dat was precies goed.

Toch ben ik niet geheel ongevoelig voor zo’n jaarwisseling. Zeker niet nu we voor het eerst van mijn leven de magische jaren twintig ingaan! The Twenties… Hoe romantisch klinkt dat?

Ik voel het nieuwe, het schone, het prille! Het siddert door mijn lijf, alsof ik morgen the Charleston ga leren dansen. Ik heb zin om in mijn spiksplinternieuwe Bulletjournal de eerste woorden van dit nieuwe tijdperk te schrijven. Om mijn oude dicht te doen. Gewoon lekker af te sluiten, zodat ik in alle vrijheid aan mijn nieuwe kan beginnen.

Ik wens jullie allemaal een ontzettend gezond, liefdevol, creatief, inspiratievol en magisch nieuwjaar toe!

You Might Also Like...

12 Comments

 • Reply
  Mrs. T.
  31 december 2019 at 5:49 pm

  2020, het klinkt ook zo leuk: twintig twintig.

  Fijne jaarwisseling en alle goeds voor 2020.

  • Reply
   Gwennie
   31 december 2019 at 5:51 pm

   Dat vind ik nu ook! Twintig-twintig… zo… blij! 🙂

 • Reply
  Helena
  31 december 2019 at 6:50 pm

  En magic wordt het Gwennie, let maar op 🙂
  Fijne jaarwisseling en tot in het nieuwe jaar, op zeker! xx

  • Reply
   Gwennie
   1 januari 2020 at 9:44 am

   Het enige goede voornemen voor dit jaar! Een afspraak met jou…. ?

 • Reply
  Villasappho
  31 december 2019 at 7:04 pm

  De laatste dag vind ik vaak een heel vermoeiende de enige dag in het jaar dat katten even niet leuk zijn zeg maar. Goede voornemens moet je niet op 1 januari in laten gaan, het weer is rot, de dagen zijn kort en bij veel mensen is het geld ook even op. Hoe wil je iets nieuws volhouden als dat niet per direct iets leuks is? Wens je ene fijne avond en ene prachtig jaar.

  • Reply
   Gwennie
   1 januari 2020 at 9:43 am

   En dan hebben we het ook maar niet over dat we op 1 januari vaak een beetje moe zijn, er opgeruimd moet worden in huis… pfttt…. ??

 • Reply
  Dorothé
  31 december 2019 at 7:48 pm

  Fijn dat je weer blogt. Ik begon me al ongerust te maken. Ik wens je veel gieds, wat dat is mag je lekker zelf bepalen

  • Reply
   Gwennie
   1 januari 2020 at 9:42 am

   Lief! Misschien toch stiekem een klein voornemen… weer lekker veel schrijven, bloggen, fotograferen en lekker bezig zijn! 😉 Eigenlijk dus gewoon mezelf zijn! ?

 • Reply
  Sandra
  1 januari 2020 at 1:38 am

  Wens jou ook een heel mooi 2020. Dat we mogen zijn, wie we zijn, want dat is goed genoeg.

  • Reply
   Gwennie
   1 januari 2020 at 9:41 am

   Meer dan genoeg! Het allermooiste zelfs. ❤️

 • Reply
  Maria
  6 januari 2020 at 8:20 pm

  Mooi geschreven Gwennie. Ook ik maak weer nieuwe plannen om dingen anders te doen als het niet lekker loopt.

  Ik wens jou ook een heel goed nieuw jaar toe!

  • Reply
   Gwennie
   10 januari 2020 at 4:52 pm

   En alle goeds, liefde en gezondheid voor jou ook, Maria!

Leave a Reply