Reizen

Pippi & Niels

Het eerste cadeau dat ik aan mijn jarige bonuskleinkind gaf, was het grote voorleesboek van Pippi Langkous. Mijn lief plaagde me dat het een boek was dat ik graag zelf zou willen hebben. Stiekem voelde ik me een beetje betrapt. Ja, Pippi spreekt nog steeds tot mijn verbeelding. Tot íeders verbeelding! Steeds vaker duikt de quote op: Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan (Pippi Langkous). Mijn vermoeden dat er nog heel veel mensen met een lijntje aan Pippi zijn verbonden, is dus niet iets dat ik ter plekke verzin.

Op de vraag aan mijn lief of hij dan vroeger niet Pippi Langkous las antwoordde hij volmondig: ‘Nee, eigenlijk niet.’ Om toen, na even nadenken te vervolgen: ‘Ik las Niels Holgersson.’
Ach ja, Niels Holgersson, het jongetje dat met de ganzen naar Zweeds Lapland vloog. Dat boek heb ik niet gelezen vroeger, maar wel op televisie gevolgd als serie. Ook erg spannend trouwens.
Beiden lazen we dus Zweedse boeken. Of, nou ja, niet Zwéedse boeken, maar boeken die door Zweedse schrijfsters geschreven waren.

De afgelopen jaren zeiden we steeds vaker tegen elkaar: ‘Hoe zou het toch in Zweden zijn? Of in Noorwegen?’, om vervolgens toch weer voor een vakantie richting het zuiden te kiezen.

Dit jaar heb ik echter twee Zweedse influencers ontdekt die ik met zoveel plezier volg, dat ik af en toe eens een balletje opgooide om richting het noorden te vertrekken in plaats van het door ons geijkte zuiden. In het najaar hebben we nog ergens ruim twee weken vakantie staan, dus… waarom eigenlijk niet?
Na een bezoekje van vrienden die niet uitgepraat raakten over het mooie Scandinavië keken we elkaar nog maar eens goed aan. Die avond werden de eerste huisjes bekeken en vooral uitgezocht hoe we de reis naar Zweden toe zouden kunnen maken. Want, hoe dan ook, Teckel Teun gaat gewoon mee!

Na een paar dagen waren we rond. De boot is geboekt, huisjes zijn uitgezocht, route zo goed als gepland. Kortom, in het najaar vertrekken we voor een kleine twee weken (eindelijk!) naar Zweden. Drie verschillende plekken, drie verschillende huisjes, variërend van ruim en luxe tot klein en primitief. Maar allemaal met dat typisch Zweedse, Pippi Langkous-achtige gevoel. Ik kan niet wachten!

ps, benieuwd naar die Zweedse influencers? Klik maar eens *hier* en *hier*. Veel plezier!

You Might Also Like...

10 Comments

 • Reply
  Helena Linneweever-Priem
  10 augustus 2019 at 9:11 am

  Naja… durf het bijna niet te zeggen haha, maar dit staat ook op ons verlanglijstje… voor het najaar… alleen twijfelen wij heel erg tussen Schotland/Ierland of Zweden :-). Wij zoeken dus nog even door maar alvast heel veel plezier met de voorpret!

  • Reply
   Gwennie
   10 augustus 2019 at 5:28 pm

   ? Ik durf het woord toeval niet eens meer in mijn mond te nemen met jou in de buurt! ❤️

 • Reply
  Juultje
  10 augustus 2019 at 1:20 pm

  Kijk, als je er bent, dan meteen of je het stukje van m’n hart daar kan vinden. Dat ben ik er namelijk verloren tijdens onze bezoeken aan het prachtige Zweden!

  • Reply
   Gwennie
   10 augustus 2019 at 5:27 pm

   Ik zoek en neem het mee! Beloofd!! En als ik per ongeluk een stukje van mijn hart verlies, dan hoop ik dat het dicht bij die van jou komt te liggen…

   • Juultje
    12 augustus 2019 at 10:29 am

    <3 Dát zou fijn zijn… <3

   • Gwennie
    14 augustus 2019 at 5:27 am

    ?

 • Reply
  Colin
  11 augustus 2019 at 7:56 pm

  Wat gaaf! En Tax Teun mag ook mee, de bofhond! Het staat al een hele tijd erg bovenaan ons vakantielijstje. Zodra het me lukt om stukjes wandelen goed af te kunnen wisselen met fijne ‘fika’ momenten gaan we die kant op. Geniet van de voorpret!

  • Reply
   Gwennie
   12 augustus 2019 at 8:16 am

   We genieten inderdaad al behoorlijk van de voorpret! We gaan op zoek naar Lagom! ?

 • Reply
  Mrs. T.
  11 augustus 2019 at 9:52 pm

  Wat een leuk vooruitzicht. Vraag me wel een ding af: waarom jullie in het najaar gaan. Of valt het toch wel mee met de korte dagen dan?

  • Reply
   Gwennie
   12 augustus 2019 at 8:14 am

   Dit is ook vrij plotseling besloten… en aangezien we vooral in het zuiden zijn, valt het redelijk mee met de donkere dagen!

Leave a Reply