Natuurlijk

Roses are…. roze

Eén van de eerste geurtjes die mijn moeder lang geleden kocht toen geurolie haar intrede deed, was roos. Ik herinner me het piepkleine flesje met de zoete geur nog goed. Na het koken druppelde ze een klein beetje op een wattenbolletje en legde dit op de verwarming neer. Al snel werd de kooklucht vervangen door de geur van roosjes. Later werd de rozengeur vervangen door lavendel, doodeenvoudig omdat de rozenolie te duur werd voor haar gesprenkel. Ik denk echt dat mijn moeder behoorlijk vooruitstrevend was als het om huisgeuren ging. Ik kan me niet veel vriendinnetjes herinneren waar vroeger de geur van rozen, lavendel, den of iets anders in huis hing. Een pionierster van het eerste uur dus.

Vorige maand kreeg ik een pakketje van mijn werk. Scrubzout en douchegel. In rozengeur. Ik denk dat mijn leidinggevende vooral om de kleur dit pakketje hadden gekozen, want – heel cliché – ik ben gek op de kleur roze. Trek mijn kledingkast open en je ziet vooral blauw, wit, naturel en… juist: roze! Dat weten ze op het werk uiteraard als geen ander.

Omdat ik altijd alles lees wat ik in handen krijg bestudeerde ik de etiketten van mijn cadeautje een goed, terwijl ik onder de douche stond. Ik moest lachen toen ik op het etiket de uitleg zag staan hoe ik de douchegel moest gebruiken.

Douchegel. Je weet hoe het werkt. – knijp in de fles, laat schuimen op je huid en speel af. Rustig aan met water.

Ook het gele Vegan-etiket trok mijn aandacht. De fles wordt gemaakt van gerecycled plastic, de inhoud van allemaal natuurlijke ingrediënten en er zijn geen enge dingen waar mijn huid rood (niet roze dus) of geïrriteerd van kon raken. En dan die geur… het rook naar vroeger. Naar thuis.

Ik werd er helemaal blij van.

Eenmaal aangekleed zocht ik hun site eens op. Ze hebben gewoon nóg meer heerlijke geuren. En tandpasta! Tandenpoetsen met rozen… ik moest er even over nadenken.
Ondertussen heb ik de tandpasta in huis en gelukkig is mijn mond niet gevuld met rozengeur. Wel lekker fris. Precies zoals het moet.

Met moederdag in het vooruitzicht, heb ik zo’n idee dat ik wel weet wat ik voor de moeders ga halen. Want niet alleen ik, maar ook mijn moeder als mijn schoonmoeder houden van lekkere geurtjes én een mooie wereld. Hoe fijn is dat?

Love Beauty and Planet
Instagram

You Might Also Like...

4 Comments

 • Reply
  Sandra
  8 mei 2019 at 2:14 pm

  Dit klinkt zalig rozig!

 • Reply
  Helena
  16 mei 2019 at 4:51 pm

  Wat heerlijk die geurherinneringen 🙂 en e i n d e l i j k ook een verschil tussen ons haha… ik heb helemaal niets met roze :-):-)

  • Reply
   Gwennie
   16 mei 2019 at 8:57 pm

   Hahahaha, we hebben toch een puntje gevonden dan! 😉

Leave a Reply